Algklassikute foorum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Keskuste päevad, keskused

3 posters

Go down

Keskuste päevad, keskused Empty Keskuste päevad, keskused

Postitamine  Laura Reede Dets 28, 2012 6:38 am

Nii kallid kaasõpetajad. Kas olete proovinud keskustepäeva, üldõpet, keskustetunde... midagi sarnast.

Jagage kogemusi, mõtteid, ideid (no kui tahaks teha tavatunniplaaniga klassis aga ei oska kusagilt alustada) ...
Laura
Laura
Administraator

Postituste arv : 811

https://algklassid.forummotion.com

Tagasi üles Go down

Keskuste päevad, keskused Empty Re: Keskuste päevad, keskused

Postitamine  Kerli Nelj Jan 03, 2013 2:26 am

Mina olen teinud tunnisiseseid keskusi. Eriti just matemaatikas, kus olen teinud 4-5 keskust. Näiteks Ühes on liitmine-lahutamine, teises tekstülesanded, kolmandas teisendamine jne. Kiirematele on lisaks nuputamisülesanne. Vastused olen pannud klassi seinale, kus nad saavad ise ennast kontrollida. Lisaks on suur tabel, kuhu iga laps ise märgib, kuidas tal läks. Olen kasutanud erivärvilisi kleepse. Roheline-läks väga hästi, kollane-paar viga ja punane-pean veel harjutama.
Kerli
Kerli

Postituste arv : 23

Tagasi üles Go down

Postitamine  Laura Nelj Jan 03, 2013 6:14 am

Aitäh, Kerli!
Kas teed keskusi ühe tunni, kas lapsed teevad hoolsalt kaasa, kas oled nt netist mingeid metoodikaid või ideid saanud?
Laura
Laura
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mariann Nelj Jan 03, 2013 11:57 pm

Mina olen valinud päeva, mil mul on kõik tunnid oma klassiga ning tunniplaanis väga palju erinevaid aineid, et saaks ka rohkem keskusi teha.
Lapsed ongi peamiselt iseseisvalt tegutsenud, olen teinud töölehti erinevate raskustasemetega ning üldseilt lapsed tahavad ikkagi neid kõige raskemaid lahendada. Lugemiskeskuses on lisaks lugemisülesandele neil ülesandeks kas tekst lühidalt mulle ümber jutustada, küsimustele vastata või hoppiski lühikokkuvõte oma sõnadega teha.
Üldiselt lastele on meeldinud ja on väga positiivset tagasisidet andnud.
Mariann
Mariann

Postituste arv : 297

Tagasi üles Go down

Postitamine  Laura Laup Jan 05, 2013 12:54 am

Ja kas siis tõesti teevad kõik kaasa või kuidas sa jälgid, et teeks kaasa ja kas ajapiirangud on ka ja materjali ettevalmistamine....teetegi ainult töölehed ja lugemise? Kust ideid saada Smile Ühe sõnaga ega mul siin küsimused lõpe, tahaks targaks saada sellel teemal. Mitte niisama teha, sest tuli soov.
Laura
Laura
Administraator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mariann Püh Jan 06, 2013 1:02 am

Kusjuures teevad tõesti. Sest nad vastutavad ise tulemuse eest. Aga, et kontroll säiliks (et kõik ikka kõik punktid läbiksid) olen ma teinud endast kontrollkeskuse - st korjavad kas siis päevikusse või kontrollkaardile iga keskuse kohta minu käest templi. Kui lapsi juba tundma õppinud olen, siis osade õpilaste puhul olen aksepteerinud ka seda, et nad ise tembeldavad.
Enamikus on tõesti töölehed olnud mul senini(jaaa jaaa jaaa -kes neid kontrollida jõuab Keskuste päevad, keskused 198400), aga saab ka ju midagi muud välja mõelda. Matemaatikasse võib ju mingi pusle moodi mängu teha vms, loodusõpetusse lihtsama katse või praktilise töö, kunst on nagunii töötamine tööjuhendi järgi, lugemist ja sellest arusaamist käib minu juures tegemas.
Tõsi - klass on tavatunnist pisut lärmakam, kuid minu kogemuste põhjal palju töökam. Just motiveerib see, et laps saab ise oma töötempo valida ja alustada just sellest, mis meeldib.

Tõsi - ettevalmistus on päris ajamahukas, kuid minu senised kogemused on näidanud, et märksa tulemuslikum on ning lastele väga meeldib.
Mariann
Mariann

Postituste arv : 297

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles