Keskuste päevad, keskused
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Keskuste päevad, keskused
Nii kallid kaasõpetajad. Kas olete proovinud keskustepäeva, üldõpet, keskustetunde... midagi sarnast.
Jagage kogemusi, mõtteid, ideid (no kui tahaks teha tavatunniplaaniga klassis aga ei oska kusagilt alustada) ...
Jagage kogemusi, mõtteid, ideid (no kui tahaks teha tavatunniplaaniga klassis aga ei oska kusagilt alustada) ...
Re: Keskuste päevad, keskused
Mina olen teinud tunnisiseseid keskusi. Eriti just matemaatikas, kus olen teinud 4-5 keskust. Näiteks Ühes on liitmine-lahutamine, teises tekstülesanded, kolmandas teisendamine jne. Kiirematele on lisaks nuputamisülesanne. Vastused olen pannud klassi seinale, kus nad saavad ise ennast kontrollida. Lisaks on suur tabel, kuhu iga laps ise märgib, kuidas tal läks. Olen kasutanud erivärvilisi kleepse. Roheline-läks väga hästi, kollane-paar viga ja punane-pean veel harjutama.
Kerli- Postituste arv : 23
Aitäh, Kerli!
Kas teed keskusi ühe tunni, kas lapsed teevad hoolsalt kaasa, kas oled nt netist mingeid metoodikaid või ideid saanud?
Kas teed keskusi ühe tunni, kas lapsed teevad hoolsalt kaasa, kas oled nt netist mingeid metoodikaid või ideid saanud?
Mina olen valinud päeva, mil mul on kõik tunnid oma klassiga ning tunniplaanis väga palju erinevaid aineid, et saaks ka rohkem keskusi teha.
Lapsed ongi peamiselt iseseisvalt tegutsenud, olen teinud töölehti erinevate raskustasemetega ning üldseilt lapsed tahavad ikkagi neid kõige raskemaid lahendada. Lugemiskeskuses on lisaks lugemisülesandele neil ülesandeks kas tekst lühidalt mulle ümber jutustada, küsimustele vastata või hoppiski lühikokkuvõte oma sõnadega teha.
Üldiselt lastele on meeldinud ja on väga positiivset tagasisidet andnud.
Lapsed ongi peamiselt iseseisvalt tegutsenud, olen teinud töölehti erinevate raskustasemetega ning üldseilt lapsed tahavad ikkagi neid kõige raskemaid lahendada. Lugemiskeskuses on lisaks lugemisülesandele neil ülesandeks kas tekst lühidalt mulle ümber jutustada, küsimustele vastata või hoppiski lühikokkuvõte oma sõnadega teha.
Üldiselt lastele on meeldinud ja on väga positiivset tagasisidet andnud.
Mariann- Postituste arv : 297
Ja kas siis tõesti teevad kõik kaasa või kuidas sa jälgid, et teeks kaasa ja kas ajapiirangud on ka ja materjali ettevalmistamine....teetegi ainult töölehed ja lugemise? Kust ideid saada
Ühe sõnaga ega mul siin küsimused lõpe, tahaks targaks saada sellel teemal. Mitte niisama teha, sest tuli soov.

Kusjuures teevad tõesti. Sest nad vastutavad ise tulemuse eest. Aga, et kontroll säiliks (et kõik ikka kõik punktid läbiksid) olen ma teinud endast kontrollkeskuse - st korjavad kas siis päevikusse või kontrollkaardile iga keskuse kohta minu käest templi. Kui lapsi juba tundma õppinud olen, siis osade õpilaste puhul olen aksepteerinud ka seda, et nad ise tembeldavad.
Enamikus on tõesti töölehed olnud mul senini(jaaa jaaa jaaa -kes neid kontrollida jõuab
), aga saab ka ju midagi muud välja mõelda. Matemaatikasse võib ju mingi pusle moodi mängu teha vms, loodusõpetusse lihtsama katse või praktilise töö, kunst on nagunii töötamine tööjuhendi järgi, lugemist ja sellest arusaamist käib minu juures tegemas.
Tõsi - klass on tavatunnist pisut lärmakam, kuid minu kogemuste põhjal palju töökam. Just motiveerib see, et laps saab ise oma töötempo valida ja alustada just sellest, mis meeldib.
Tõsi - ettevalmistus on päris ajamahukas, kuid minu senised kogemused on näidanud, et märksa tulemuslikum on ning lastele väga meeldib.
Enamikus on tõesti töölehed olnud mul senini(jaaa jaaa jaaa -kes neid kontrollida jõuab

Tõsi - klass on tavatunnist pisut lärmakam, kuid minu kogemuste põhjal palju töökam. Just motiveerib see, et laps saab ise oma töötempo valida ja alustada just sellest, mis meeldib.
Tõsi - ettevalmistus on päris ajamahukas, kuid minu senised kogemused on näidanud, et märksa tulemuslikum on ning lastele väga meeldib.
Mariann- Postituste arv : 297
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1