Nukuteatri aabits
+2
kirsi
hele
6 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Nukuteatri aabits
Töötan uue aabitsaga ja olen väga segaduses, sest aabits pole paljudele LASTEVANEMATELE vastuvõetav- koledad pildid, tume, liiga keerulised lugemistekstid...Nõutakse lausa Anna ja Aadama aabitsa vastu vahetamist. Jagage palun oma kogemusi, kuidas uus aabits on vastu võetud, kust hangite lisamaterjali, kuidas käib metoodika leiutamine...
hele- Postituste arv : 2
Re: Nukuteatri aabits
Vaata, mõningad kommentaarid on teises alafoorumis Avita uue õppematerjali koolitus.
Ma hakkan varsti ise ka kahtlema, kas tegin õige otsuse, et ehk oleks pidanud jääma Anna ja Aadama juurde....
Ma hakkan varsti ise ka kahtlema, kas tegin õige otsuse, et ehk oleks pidanud jääma Anna ja Aadama juurde....
kirsi- Postituste arv : 29
Jup. Paljudel ilmselt samad mured. Iseenesest on avita lehel selle uue aabitsa tööplaan koos lisaideedega täitsa olemas (uhked lingid ja viited juures) aga muud ei oska aidata, meil oli õnn Anna ja Aadamaga edasi minna. Kuna olen väga värvitundlik inimene, siis seda tumedat aabitsat ei saakski lihtsalt ainult kujunduse pärast kasutada.... + lisan juurde, et ka autorid mainisid- tegu ei ole "tähtede õpetamise" aabitsaga, see on selline edasijõudnute aabits. Töötab ilmselt tugevate koolikatsetega klasside puhul jne.
Mina olen ka niii hädas selle uue aabitsaga. Olen esimest aastat 1.klassi õpetaja ja kohe selline pähkel:D
Pipa- Postituste arv : 6
Laura kirjutas:Jup. Paljudel ilmselt samad mured. Iseenesest on avita lehel selle uue aabitsa tööplaan koos lisaideedega täitsa olemas (uhked lingid ja viited juures) aga muud ei oska aidata, meil oli õnn Anna ja Aadamaga edasi minna. Kuna olen väga värvitundlik inimene, siis seda tumedat aabitsat ei saakski lihtsalt ainult kujunduse pärast kasutada.... + lisan juurde, et ka autorid mainisid- tegu ei ole "tähtede õpetamise" aabitsaga, see on selline edasijõudnute aabits. Töötab ilmselt tugevate koolikatsetega klasside puhul jne.
Ma leidsin uue tööplaani, aga lisaideesid mitte. Kuidas ma neid leian?
Pipa- Postituste arv : 6
Kas seal tööplaani paremas ääres ei ole mõnes kohas viited ja lingid? Kunagi piilusin, siis oli ikka sealsamas töökava peal ühes veerus need lisad.
Avita uus aabits
Tööplaan on tõesti üleval ja aabitsa tutvustuse juures ka väga põnev "tulevikumuusika"-e-tund, mida me ilmselt ootama jäämegi, sest seda saab ilmselt uueks sügiseks. Aabits on pähkel, aga võiksime arutada ka matemaatika tööraamatu üle...Kas need tekstid on kõik õpetajale lugemiseks ja see lünktekstide täitmine, kus valikvastused on kirjas juba kirjatähtedega...Minu 23-st õpilasest loeb neid töökäske ja lünkharjutusi nii, et teised õpilased ka aru saavad, ainult1-2 õpilast.
hele- Postituste arv : 2
Vot see raamat on minul ka. .... aga poliitiliselt korrektselt ei hakka ma selle teemal sõna võtma. Liiga palju oleks kaevelda..... Õppisime just kitsam/laiem.....jätsin õpikus selle koha lahti tegemata....ütleb jah lapsele palju mingi suvalise jõe laius midagi.... pildil ühelaiad....ja hea on õldse mõõta "laiust" jõega....dziisas,....Kirju ja kehvasti leitav jaotus on pealekauba veel...hele kirjutas:Tööplaan on tõesti üleval ja aabitsa tutvustuse juures ka väga põnev "tulevikumuusika"-e-tund, mida me ilmselt ootama jäämegi, sest seda saab ilmselt uueks sügiseks. Aabits on pähkel, aga võiksime arutada ka matemaatika tööraamatu üle...Kas need tekstid on kõik õpetajale lugemiseks ja see lünktekstide täitmine, kus valikvastused on kirjas juba kirjatähtedega...Minu 23-st õpilasest loeb neid töökäske ja lünkharjutusi nii, et teised õpilased ka aru saavad, ainult1-2 õpilast.
Kui juba avita uute õpikute kallal oleme siis kiidan hoopis loodusõpetuse komplekti. Enda lapsel on, endal klassis pole aga tahaks....
Mina õpetan ka Avita komplekti järgi.
Iseenesest mulle aabits meeldib, minu kahekümnest õpilasest oskavad kirjatähti 19, 1 vaene laps, ei tunne tähti 80% ulatuses.
Iseenesest mulle aabits meeldib, minu kahekümnest õpilasest oskavad kirjatähti 19, 1 vaene laps, ei tunne tähti 80% ulatuses.
Kertuup- Postituste arv : 4
Õpetan ka sel aastal Nukuteatri aabitsa järgi ja et ennekõike ise need kummalised Aabitsamaa tegelased selgeks saada, tegin nendega nn. tahvlitähestiku. Tõsi, tähestikuks saavad nad alles siis, kui kõik tähed õpitud. Praegu ootavad õppimata tähed oma tahvlile pääsu klassiuksel. Päris lahe oli vaadata, kuidas vahetundide ajal ka vanemate klasside õpilased neid tegelasi uudistasid.
https://app.box.com/s/ahlttn7sxbhyjc0e1qcl
https://app.box.com/s/ahlttn7sxbhyjc0e1qcl
evalota- Postituste arv : 23
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1