Aabitsapidu- kuidas olete tähistanud?
5 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Aabitsapidu- kuidas olete tähistanud?
Küsimus pealkirjas ehk kuidas olete aabitsapidu tähistanud?
Kristella- Postituste arv : 214
Re: Aabitsapidu- kuidas olete tähistanud?
Ootan ka põnevusega, sest mul seisab see varsti esimest korda ees ja ühtegi head mõtet pole 

Miia- Postituste arv : 41
Mul mõned mõtted on. Kasutan ikka eelkõige aabitsat. Minu klassi lastele meeldisid väga sellised lood nagu PRIGADI-PRAGADI ja ÕUDNE JUTT. Neid loeme kogu klassiga peast. Siis aabitsa metoodilises juhendis, mis Hiiepuu on välja andnud on lõpus toredad pisinäidendid, mida ka väga edukalt kasutada saab. Muusikaplaadilt saab laulda tähestikulaulu. Siis on mõned toredad kehakultuuripausi tekstid, mis lastele eriti meeldivad.
Kindlasti teeme viktoriini ja mingeid toredaid mänge. Aga veel....?
Kindlasti teeme viktoriini ja mingeid toredaid mänge. Aga veel....?
Ma jälgin huviga teemat.
Aabitsapeost pole midagi kuulnud

Mariann- Postituste arv : 297
Kas sina siis eelmisel aastal ei teinud seda?Mariann kirjutas:Ma jälgin huviga teemat.![]()

Miia kirjutas:Kas sina siis eelmisel aastal ei teinud seda?Mariann kirjutas:Ma jälgin huviga teemat.![]()
No kui ma asjast, kui sellisest, üldse teadlik polnud....

Mariann- Postituste arv : 297
Ma tegin seda 5 aastat tagasi. Meeles on see, et igal lapsel oli kaelas A4 suurune oma nime? esitäht (trükitäht) kenasti kaunistatud- midagi oli selle tähega seotud, aga mis see täpselt oli, ei tea. Võimalik, et tehti lõpuks tähestik-iga laps pidi oma koha ringis leidma (tähestikulises järjekorras, samasugused tähed kõrvuti). Esitati mõistatusi, vanasõnu, ringmängud ja laulud. Muud ei meenugi.
väike nõid- Postituste arv : 34
Meil just oli aabitsapidu. Mina, kes polnud seda varem teinud
, sain rohkem jälgida, kuidas kogenum asja läbi viis. Osales selles kaks paralleeli (44 last). Kummagi klassi lapsed õppisid ära kas luuletuse või näidendi või laulu, mis oli pärit aabitsast. Seda esitati siis kaaslastele. Loomulikult ei puudunud ürituselt ühine tähestikulaulu laulmine. Vahepalaks mängiti ringmängu. Plaanis oli ka viktoriin aabitsategelaste äratundmise kohta, aga õnneks sai aeg enne otsa ja seda me ei jõudnudki teha
. Üritusel osales ka kooli direktor, kes lapsi kiitis ja andis igale lapsele nimelise tunnistuse selle kohta, et ta on aabitsa läbinud (aabitsategelaste piltide, kuupäeva, õpetaja nime ja direktori allkirjaga).

Hei selle aasta esimese klassi õpetajad, kuidas on? Olete aabitsapeo juba ära pidanud või ei peagi? Mis seal ette võtsite, kui tegite?
Leidsin netist ka ühe aabitsapeo kava koos viimase klassi õpilastega pidamiseks.
http://www.miksike.ee/docs/lisa/pidu/esimenekoolip/aabitsapidu.htm
Leidsin netist ka ühe aabitsapeo kava koos viimase klassi õpilastega pidamiseks.
http://www.miksike.ee/docs/lisa/pidu/esimenekoolip/aabitsapidu.htm
Tere!
Ka minul oli sellel nädalal pidu ära. Mina olen alati teinud peo koos vanematega. Lapsed laulsid, oli mõni luuletus (kahjuks aabitsas on neid vähe). Kuna õpetan uue Avita aabitsa järgi oli iga laps sealt üks tegelane ja paari või kolme peale tegid lapsed ise väikesed lühinäidendid. Oli viktoriin vanematele aabitsa tundmise kohta, pärast ühistants koos vanematega millele järgnes armas koosviibimine/kohvilaud. Üllatuseks kutsusin oma endisest (5) klassist paar last lühinäidendit tegema. pidu läks korda. Vanemad tahavad ju oma last näha!
Ah jaa, veel lasksin lastel astuda läbi "täheväravate" kus nad andsid tõotuse, et tähti tunnevad, lugeda oskavad ja kirjutada ka.

piret59- Postituste arv : 7

» PLAKATIVÕISTLUS "KUIDAS ESE PRÜGIMÄELE JÕUDIS?"
» Kuidas lisada siia ppt-programmi faile?
» Teie preemeerimis/ karistussüsteem?
» Kuidas vastate "kohustusliku kirjanduse" raamatuid?
» Kuidas kaunistada klassi, kui ei või "seina rikkuda"
» Kuidas lisada siia ppt-programmi faile?
» Teie preemeerimis/ karistussüsteem?
» Kuidas vastate "kohustusliku kirjanduse" raamatuid?
» Kuidas kaunistada klassi, kui ei või "seina rikkuda"
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1