Teie preemeerimis/ karistussüsteem?
4 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Teie preemeerimis/ karistussüsteem?
Hei kallid kolleegid. Olge head, pange kirja oma (toimiv) preemiasüsteem. Oleks huvitav võrrelda erinevate süsteemide plusse ja miinuseid. Kuidas motiveerite lapsi tööle (algklassides siis ka hästi käituma)?
Viimati muutis seda Laura (Teis Aug 24, 2010 8:14 pm). Kokku muudetud 2 korda
Kuidas panna õpilased tunnis tööle?
Mina kasutasin nn "kleepsusüsteemi" (sain õpilased 3. klassist). Kui õpilane rikkus tunnis korda, siis kirjutasin tema nime tahvlile. Kui tahvlile oli kirjutatud kolm korda tema nime, siis ta päeva lõpus kleepsu ei saanud. Samuti ei saanud kleepsu siis, kui tegemata oli kodune töö, või kui mõne teise aine õpetaja oli kirjutanud märkuse. Kui õpilane oli kokku kogunud 10 kleepsu (kleebituna õpilaspäevikusse antud päevale), siis sai ta õpetajalt väikese nänni (harilikpliiats, kustutuskumm vms). Loomulikult ei saa seda meetodit kasutada pidevalt, sest see on üpris kulukas (mul olid toetavad lapsevanemad, sest neile meeldis see idee). Pisut odavam on kasutada väikesi templeid kleepsude asemel.
Üldiselt toimis süsteem väga hästi ja kui õpilane märkas, et tema nimi on tahvlil, siis oli ta tunduvalt rahulikumalt. Tahvlile sattusid enamasti ikka ühed ja samad nimed
Üldiselt toimis süsteem väga hästi ja kui õpilane märkas, et tema nimi on tahvlil, siis oli ta tunduvalt rahulikumalt. Tahvlile sattusid enamasti ikka ühed ja samad nimed

Miia- Postituste arv : 41
Re: Teie preemeerimis/ karistussüsteem?
Mina kasutasin sarnast meetodit jõuludeaegu. Eesmärgiks oli lastes koostöö ja teineteise vajaduste märkamise arendamine.
Päeva lõpus ütles õpilane mulle nende laste nimed, kes tema suhtes nö hästi käitusid - aitasid või oli muul moel positiivselt meeldejäävad ning vastavalt sellele said nimetatud klassikaaslased oma nime järele kleepsu.
Kuna kleepsude ostmine on tegelikult üsna kulukas, kasutasin ma hoopis selleks värvilist kleepekilet ja Tiimarist ostetud erikujulist augurauda (minul oli mõmmikujuline). Väljaaugustatud kujundid kleepis õpilane nende laste nimede taha, kes märkimist väärisid.
Kuna tegemist oli 1. klassiga, kellel on teineteisega arvestamine ja enda minast mööda vaatamine veel suhteliselt keeruline, siis see meetod toimis sel puhul päris hästi. Vähemalt sel perioodil oli teineteisele "käru" keeramist oluliselt vähem.
Päeva lõpus ütles õpilane mulle nende laste nimed, kes tema suhtes nö hästi käitusid - aitasid või oli muul moel positiivselt meeldejäävad ning vastavalt sellele said nimetatud klassikaaslased oma nime järele kleepsu.
Kuna kleepsude ostmine on tegelikult üsna kulukas, kasutasin ma hoopis selleks värvilist kleepekilet ja Tiimarist ostetud erikujulist augurauda (minul oli mõmmikujuline). Väljaaugustatud kujundid kleepis õpilane nende laste nimede taha, kes märkimist väärisid.
Kuna tegemist oli 1. klassiga, kellel on teineteisega arvestamine ja enda minast mööda vaatamine veel suhteliselt keeruline, siis see meetod toimis sel puhul päris hästi. Vähemalt sel perioodil oli teineteisele "käru" keeramist oluliselt vähem.

Mariann- Postituste arv : 297
Üks pisike võimalus. Esimene noomitus/meeldetuletus on suuline, sellel tegevust ei järgne. Järgmise "meeldetuletuse" korral liigub lõks ühe astme võrra allapoole. Vastavalt kui laps on (mõtled endale selgeks kas ühe tunni või kaks) olnud tubli, liigub lõks ühe astme võrra ülespoole. Sedasi saab laps ise enda halba käitumist päeva lõpuks "heastada". Pilt on kiiruga arvutis joonistatud, illustratiivse iseloomuga. Selliseid tabeleid saad teha täpselt enda klassi sobivaid.

Sain siis reaalis ka lõpuks seinale tabeli lõksudega- plastlõksudele kirjutasin püsimarkeriga laste nimed, sildid sidusin kokku nööriga, augud tegin lamineeritud siltidesse tavalise augurauaga. Lamineerimiskilega´80 paksus jäi täitsa ok.

Viimati muutis seda Laura (Esm Nov 18, 2013 6:40 am). Kokku muudetud 1 kord
Esimeses klassi paljudes koolides hindeid panda. Tavaliselt kasutatakse motivatsiooniks kleepsusid, meil muusikaõpetaja näiteks kasutab erinevat värvi ringikujulisi kleepse, kus igal värvil on oma tähendus. Ise kasutasin lihtsalt erinevaid lastepäraseid vahel ka säravaid kleepse. Kleepsude ostmine teatavasti on aga paljudes koolides õpetaja "eralõbu" ja seda eraldi kinni ei maksta. Seega leidsin hea idee: nimelt kirja- ja kontoritarvete poodides müüakse toredaid pisikesi templeid ja eraldi värvilisi templipatju. Peab vaid ostma ühe templite komplekti ja värvikarbid ning nendega saab päris-päris kaua läbi. Natukene aega muidugi läheb kuivamise ootamisega, kuid tulemus on sama vahva ;)
Kristella- Postituste arv : 214
Lõin minagi selle pesulõksusüsteemi, sel aastal läheb katsetamiseks.
Kes seda varem kasutanud on, kuidas toimib?
Kes seda varem kasutanud on, kuidas toimib?
Mariann- Postituste arv : 297

Ammendab ennast esimese aasta poole pealt (toimiks ikka edasi ka aga lihtsalt polnud vaja enam 90% lastele)
Alguses enne lõksu tõstmist (ja tõstmise ajal kommenteerisin enda tegevust hääleha - mul on väga kahju, et ma pean seda lõksu liigutama aga me leppisime, et me oleme tunnis tasa ja kahjuks see ei tule veel kõigil väga hästi välja). Hiljem tegin vaikselt iigutamist, hoidis tähelepanu kenasti minul. Eriti, kui ma klassi eesosas liikusin

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1